2011. október 5., szerda

Hadüzenet Józsefváros polgármesterének!


(III. Szemét - háború)

A tegnapi nap spontán demonstrációjával befejező de várhatóan hosszan elhúzódó szakaszához érkezett az általunk korábban szemétháborúként aposztrofált; a józsefvárosi Kocsis Máté által kezdeményezett szegényellenes intézkedések kontra szegények és velük szolidaritást vállalók harca.

                                                                                                fotó: Márkus Anna *

"Ha nem szorítjuk ki a hajléktalanokat, akkor ők szorítják ki a józsefvárosiakat" (Kocsis Máté)


Az elhíresült kinyilatkoztatást átfogalmazva, ezek "hadüzenetünk" kezdő sorai Kocsis Máténak és az ő intézkedéseire bólogató jancsikként reagáló önkormányzati képviselőknek:


HA NEM SZORÍTJUK KI KOCSIS MÁTÉT A HATALOMBÓL, AKKOR Ő SZORÍTJA KI A JÓZSEFVÁROSIAKAT AZ EMBERIESSÉGBŐL!

                                                                  fotó: Márkus Anna*
Kocsis Máté a zéró tolerancia elvét követő rendeletalkotása és az ezt követő intézkedéssorozata, a hajléktalanok Józsefvárosból történő kiszorítására tesz kísérletet, ehhez az őt támogató önkormányzati képviselőkön kívül, még számíthat jó néhány megtévesztett józsefvárosi lakosra, a többségi társadalom előítéletével és sztereotípiájával átitatott domináns gondolkodású szegényellenesre (ún. fehér középosztálybeliekre), vagyis "vadkonzervatívokra", "vadkeresztényekre", "vadorzókra", "vadkanokra" stb.
A mi oldalunkon pedig, valamivel kevesebb a szegényekkel szolidaritást vállaló józsefvárosi, a szociális szakma nagyja valamint emberek, akik még ellenállnak a többségi társadalom szegényeket bűnbakként kezelő szocializációs és szociálpszichológiai nyomásának.
Mi radikális szociális munkások nem beszélünk megengedhetetlen dolgokról, nem küldünk nyílt leveleket, nem állunk szóba a polgármesterrel, nincs párbeszéd, hanem egyoldalú üzenetünk van, mégpedig a következő: 

"Felvesszük a kesztyűt. Máté a  rendszavazásod és legutóbbi intézkedéseid nyílt csatatérré változtatják Józsefváros utcáit, ahol a vadplakátok helyét a cselekedet, a közvetlen és direkt akciók fogják átvenni. A tárgyalás és a tiszta, fényárban úszó médiabeszélgetések helyett az utca lesz a fő terep, éneklés, az üvöltés és a tiltakozó gyűléseké lesz a szerep, addig míg bocsánatot nem kérsz az érintettektől és vissza nem vonatod rendeleteidet vagy el nem takarodsz Józsefváros közéletéből!
És Máté, mi is csak igazságos, kemény és szociális munkások lévén emberséges kiszorításodat ígérhetjük a hatalomból!
És természetesen a bólogató Jánosokról sem feledkezünk el" 


A bólogató "Jánosok" osztálytablója:
Balogh János
Vörös Tamás
Szilágyi Demeter

Egry Attila

Zentai Oszkár

Soós György

                       












dr. Ferencz Orsolya



Guzs Gyula

                               
Sántha Péterné


     
Pintér Attila

Kaiser József











 






dr. Dénes Margit






Rimán Linda



Dudás Istvánné




kortársi üdvözlettel
a radikális szociális munkások




a következő akció facebook linkje

* a fotók a spontán demonstrációról készültek az önkormányzat és a rendőrkapitányság épületei előtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése