2010. december 27., hétfő

Fűtsünk be!

Találkozzunk 2010. december 29-én, szerdán 17.00 órától 19.00 óráig József Attila szobránál. Az összegyűjtött pénzt a helyszínen megszámoljuk, és még az idén eljuttatjuk a Csereháti Roma Önsegítő Egyesületnek. Ők fát vesznek a pénzből azoknak, akiknél röpködnek a mínuszok!
Fűtsünk be nekik, érezzék a szolidaritás melegét!
Amikor levittük a karácsonyi adományt Borsodba, kétségbeesett emberekkel találkoztunk. Fagyoskodó önkéntesek kezdték szortírozni egy hideg közösségi házban az ajándékokat, a ruhákat és az élelmiszert - a 21. században.
Odalent ezekben a napokban nem csak az utcán repkednek a mínuszok. Sok lakásban is fagyos a levegő, emberek naphosszat nem merészkednek elő ágyukból. A rőzsegyűjtőket elzavarják az erdőkből, ha visszamennek, börtönbe kerülnek, a fa megfizethetetlen, a gáz a legtöbb szegény házba sosem volt bekötve.
A fővárosban ezrek demonstrálnak a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások és a sajtó szabadsága miatt. Sok mindenkinek fontos célok, de csak ennyi baj van az országban? A parlamenti ellenzék csak a polgári értékeket félti, a reménytelen nyomorról, arról, hogy a kormányerők már a kukázókat is ellenségnek tekintik, szó sem esik? Pedig százezrek vannak reménytelen léthelyzetben. Ez a tél sem fog elmúlni úgy, hogy embereket ne saját lakásukban érjen utol a fagyhalál.
Barátaink, szimpatizánsaink többsége is komoly harcot vív a mindennapokkal. Kinek a fűtésszámla, kinek a svájcifrank-hitel, kinek egy kiló kenyér megvásárlása a legnagyobb probléma. Mégis több alkalommal tudtuk megmutatni, hogy ha akarunk, tudunk segíteni.
Segítsünk ismét! Gyere el demonstrálni, és hozz egy ezrest fára a szegényeknek! Ha nincs, akkor gyere el és legyél velünk, mutassuk meg hogy vagyunk még néhányan, akik küzdeni akarunk a nyomor ellen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése