2011. február 6., vasárnap

Egy kurva nagy problémáról

Amiről nem igen beszélünk, vagy csak saját berkeinken belül:

Most végre megtörném a csendet és ráirányítanám a közvélemény figyelmét, hogy van itt egy nagyon szépnek hitt szakma, mely ráadásul elég magas (legalábbis a mienkkel összemérve) társadalmi presztízzsel bír, de mégis jó páran a művelői közül aljasak és szemetek.
Az érintettek és a(z utcai) szociális munkások között nyílt tény, hogy bizony a mentősök igen gyakran eltulajdonítják a fedél nélküli állampolgártársuk valamire is érdemes értékeit. Itt olyanokra tessék gondolni, hogy cigaretta, személyes iratok(!) mobiltelefon és természetesen a nem ritkán előforduló főként papírpénz.
Persze bizonyítani nem lehet, hiszen általában a detoxikáló a végállomása az ilyen fuvaroknak, ahol bár gondosan lepapírozzák, milyen értékekkel vették át az illetőt, (halkan margón megjegyezve itt sem kerül fel mindig minden valódi érték) így ők mossák kezeiket. És valljuk be igen nehéz valóban feltárni, hogy a magánkívül lévő illető vagy legalábbis annak hitt, - aki azért annyira nem hülye, hogy ne emlékezzen, hogy melyik zsebébe volt a pénze, a detoxikáló áldásos tevékenységét így is jól eszébe vésse - rosszul emlékszik és álproblémáról van szó vagy netán valóban csorba esik a jó hírén ennek a nívós, felelősségteljes, többnyire önzetlen, és odaadó, azonban eszerint cseppet sem feddhetetlen mentős szakmának.
Mindenesetre tény; sokan már a mentő hallatán ódzkodnak és ezzel érvelnek, hogy inkább kint kijózanodik, minthogy a mentősök megszabadítsák megmaradt értéküktől - akarom mondani: beszállítsák a detoxba.
Sajnos nem segíti a dolgot az sem, hogy ezidáig nem vagy csak gyáván és halkan merték a szociális ellátó szervezetek felhívni a figyelmet a problémára, hiszen annyira ki vannak szolgáltatva a mentősök 
kénye-kedvének, ill. egész pontosan a Mentőszolgálaténak, (köztudottan igen jó a kapcsolat a mentőszolgálat hivatalosai és az szociális ellátók mamutjai között)  hogy egy ilyen botránykeltés, akarom mondani problémafelvetés magukon az érintetteken csapódna és többet ártana talán, mint amit használhat. Amúgy is miután telefonba megbizonyosodnak, hogy hajléktalanról van szó, hirtelen 3,4,5-el szorzódik az amúgy más, fedéllel rendelkező polgártárs esetében irányadó kiérkezési idő. Így most tőlem se várjanak konkrét neveket, mentőrendszámokat de még csak területet sem, a problémáról úgy általánosságban jó volna beszélni, hiszen sajnos úgy általánosságban létezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése