2011. március 4., péntek

Radikális szakmai akció

Az Új Szemlélet Csoport radikális szakmai akciót szervez, melyre szociális munkásokat is hívnak:

Ha nem látjuk, akkor nincs szegénység?

A VIII. kerület (Józsefváros) 2011. január 1-ével betiltotta a kukázást: ha kiveszel valamit a szemetesből, akár 50 000 forintra is büntethetnek.
Mi, szociális munkások, elítéljük ezt a rendeletet, amely kriminalizálja a szegénységet, belerúg a védtelenekbe, és a problémákat szőnyeg alá söpri.
Mindenki számára egyértelmű, hogy a rászorulókat a nyomor kényszeríti guberálásra. A józsefvárosi önkormányzat és a kerület polgármestere azonban nem értük aggódik, inkább a középosztálynak szeretne kedveskedni, hogy NE KELLJEN LÁTNI, NE KELLJEN HALLANI. Elhitetni, hogy ha nem látjuk, akkor nincs szegénység.
A kerületi önkormányzat ezzel a rendelettel fokozza a legkiszolgáltatottabb csoportok elnyomását, hatósági zaklatását és létüket még inkább ellehetetleníti. Sőt, még az emberséges viselkedés normáit is képes áthágni: ami nekem már nem kell, inkább semmisüljön meg, mintsem másé legyen.

Valóban ezt üzenik a kerület lakosai a hajléktalan embereknek, a legszegényebb családoknak és nyugdíjasoknak?

SZERINTÜNK NEM!

Hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire embertelen ez a rendelet, a következő akciót szervezzük:

KUKÁZZUNK EGYÜTT
2011. MÁRCIUS 10-ÉN (CSÜTÖRTÖKÖN) 17 ÓRÁTÓL
A VIII. KERÜLETBEN, A BAROSS UTCA ÉS A JÓZSEF KÖRÚT SARKÁN, az OTP előtt!

A szociális munkásokat, szociális szakembereket, hallgatókat és bárki mást, aki egyetért velünk, arra kérünk, csatlakozzon hozzánk e radikális szakmai állásfoglalás kifejezésére a „társadalmi akció” modell alapján!

Új Szemlélet Csoport

1 megjegyzés: