2011. augusztus 10., szerda

"Kilakoltatás" az erdőből?

Közel 300 hajléktalan embert szólított fel a XV. kerület polgármestere (László Tamás), hogy hagyják el az újpalotai kiserdőt. A munka piszkos részét, rábízta a kerületi családsegítő szolgálatra. A családsegítős kollégák a hajléktalan ellátásba irányítják az ott élőket, hiszen más eszközökkel nem rendelkeznek a probléma kezelésére. Felmerül a kérdés, hány önkormányzati bérlakást ajánlott fel, a képviselő testület és polgármester az erdőben élők elhelyezésére? Mi lesz azokkal, akik a meghatározott időpontig nem hagyják el az erdőt? Ledózerolják a területet? Kiküldik az önkormányzati verőlegényeket? (közteresek, polgárőrök, vagy ki tudja milyen egyenruhások). Különös dolog együttműködésre kérni a hajléktalan embereket, annak tükrében, hogy a kerület (még az előző ciklus idején, ahol László Tamás, még csak képviselő volt), mindent megtett, hogy megakadályozza  - a Kőrakás parkban - egy hajléktalan szálló létesítését.
Lásd. a lenti linkek, ill egyéb cikkek az interneten.
Lakossági Fórum
Akadályozzák meg a Szobabérlők Házának hajléktalanok számára történő hasznosítását - László Tamás
Szóval működjenek közre a saját elüldözésükben, és lehetőleg minél messzebb költözzenek a kerületből.
Sajnos a kiserdőben élő hajléktalan emberekre és a családsegítős kollégákra senki nem figyel, ők a történet mellékszereplői. 

Radikális szociális munkásként megígérjük, hogy figyelemmel kísérjük a fejleményeket, kiállunk a XV.-kerületi kollégák és a kiserdőben élő hajléktalan emberek mellett. Elutasítjuk a hajléktalan emberek üldözését, a közjóra(jelen esetben pihenésre, sportolásra kialakított park kialakítása) való hivatkozással. A történtekért, a további következményekért László Tamás polgármestert tartjuk felelősnek. Azt meg végképp nem értjük, hogy egy erdészetvezető dr.Boda Zoltán , mit keres a történetben (bár a dokumentumról hiányzik az aláírása, csak a neve szerepel ott.) Szociális kérdés ez, vagy erdészeti probléma?
És ne feledjétek! 

SZOLIDARITÁS A HAJLÉKTALAN EMBEREKKEL, SZOLIDARITÁS AZ ELLÁTÓRENDSZERBEN DOLGOZÓKKAL!




A szerző egy radikális szociális munkás - Nem fontos a nevem - (csak az ügy, amit képviselek)

1 megjegyzés:

  1. Népszavazást kellene kezdeményezni, arról, hogy minden magyar állampolgárnak a kilakoltatása pillanatától fogva joga van közterületen 40m2 nél nem nagyobb téliesített faházat/faházat,kalyibát építenie. Ha ezt sikerülne keresztül vinni, véget érne az, hogy a csepeli esetet (ami szerintem nem valós történet) a kormány önkényesen casus belliként alkalmazza a legkiszolgáltatottabb rétegek ellen. Több mint felháborító ez a fajta sintéri és rendőri és hatósági vegzálás, ezek az emberek nem zavartak senkit sem Orbánon és Tarlosón kívül. 20 éve éltek egyesek az erdőnkben, a kiserdőben. Egy népszavazás keresztbe tenne végre ennek a kormánynak is, sajnos nem látok más eszközt, el kellene indítani a népszavazást.
    tartarossz.blogspot.com

    VálaszTörlés