2012. január 11., szerda

Feljelentés...

Az embernek akad jobb dolga is az év utolsó napján, mint rendőrségre járkálni.
Azonban lévén az Alkotmánybíróság sem siette el a dolgot; mindössze 3 nappal az Alkotmány hatályvesztése előtt (2011. dec 28.) hozott döntést:
az akkor még érvényben lévő alaptörvény értelmében a kukázás tiltása alkotmányellenes.
Én, aki ennek értelmében tehát egy alkotmányellenes ( ha következetesen nézzük, hiszen nálunk nincs precedensjog) rendelet ellen bűncselekményt követtem el, melyért első fokon 3 év próbára bocsátottak, gondoltam még egy próbát megér a dolog, és ha már mindenki a békés és törvénytisztelő útról beszél - ami a gyakorlatban a jogi okoskodást és jogi csatározást jelenti, akkor miért ne próbálnám meg én is ezzel.
Így nem maradt sok időm, hiszen szerda este értesültem arról, hogy még 3 napig alkotmányellenes ez a rendelet és így bizony véleményem szerint valaki vagy valakik alkotmányellenesen jártak el Józsefvárosban. Még teljes 3 napjuk is maradt, hogy netán megsemmisítsék alkotmánysértő rendeletüket - de nem igen vették a fáradtságot.
Így elmetróztam a Teve utcába. Persze mondhatja az olvasó, hogy túlbuzgó szociális munkásként nem hagyhattam ki ezt a ziccert, meg amúgy is személyesen érintve vagyok az ügyben, azonban ezektől eltekintve, pusztán magyar állampolgárként, azt gondolom felelősségem, hogy ha arról szerzek tudomást vagy ha legjobb tudásom és tanulmányaim szerint is van egy olyan rendelet, mely emberek alapvető jogait és létfeltételeit sérti (ahogy az AB fogalmaz), akkor kutya kötelességem, hogy elindítsam az ügy kivizsgálását az erre illetékes szerveknél. Ezután már csak a jogállami remény marad: azok, akik ezt elkövették - vélhetően (remélhetőleg) majd a nyomozás során sikerül bizonyítani, hogy kik is személy szerint és ha az ügyészség is úgy találja, megvádolják a feljelentésemben megnevezett bűncselekményekkel az illetőt vagy illetőket. 
Mintha nem tudnánk kik követték el, azonban ha nem sikerül bizonyítani, még visszahullik rám a hamis vád és rágalmazás, aztán meg fizethetek...
Abszurd nem? De ez a jogszerű.
Ahogyan egykor engem is megalapozottnak véltek izgatással vádolni, amiért mertem egy mára (akarom mondani a múlt évben, mintegy 2 hete) bizonyosan alkotmányellenesnek (persze csak az AB szerint az) minősített rendelet ellen "nagy nyilvánosság előtt, a köznyugalom megzavarására alkalmas módon törvény vagy más jogszabály, avagy hatóság rendelkezése ellen általános engedetlenségre uszítani". - legalábbis első fokon.
Az már csak hab a tortán, hogy saját kézzel kellett megírnom feljelentésemet...kapcsolódó cikk:
AB a guberálást szankcionáló önkormányzati rendeletről 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése