2012. február 9., csütörtök

Gyorsjelentés laikusoknak az Aszódi utcai menedékhelyről

Több kolléga jelezte, hogy a Könyves és a Dankó utcából is szabadulnak fel helyek, ugyanis ezekhez képest a nemrég megnyitott Aszódi utcai menedékhely klasszisokkal jobb feltételekkel várja a fedél nélküli embereket. Ami önmagában még üdvözlendő, sőt. Azonban ez azt eredményezte, hogy bár az Aszódi az utcán lévő lakástalanoknak nyújtott volna elsődlegesen túlélést, azonban, ahogy az lenni szokott az ellátórendszert jobban ismerő otthontalanok megelőzve az utcai sorstársaikat, elkezdtek átvándorolni a 8-10 vagy még több embert egy légtérbe zsúfoló menedékhelyekről erre az alapvetően szobánként 4 ágyas "fapadra".
Így azok, akik eddig sem mentek be épp a zsúfoltság és az ebből következő problémák (konfliktus, lopás, tetvesedés) miatt, most beférnek azokra a menedékhelyekre ahová eddig se mentek szívesen, sőt ahonnét, aki tehette és kicsit is mobilabb (és még inkább jobb érdekérvényesítő erejű volt) az átlagnál, azonnal eljött.
Így az utcákon rekedteknek maradnak a zsúfolt, "egy légtérben 150-en" vagy a 8-10 ágyas közösségi szobás menedékhelyek...
És még egy gyors: mivel idő előtt (engedélyek nélkül) lett megnyitva az "Aszódi menedék" így rendőrök sincsenek még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése