2012. április 19., csütörtök

Ártatlanul 6 év 9 hónap fegyház (jogtörténeti eset)

Szántai Attila minden sajtóhíresztelés ellenére a rendőrség, az ügyészség, a bíróság, a büntetés-végrehajtás és a maffia áldozata.
És most bizonyítani kívánja, hogy egyszóval a Magyar Államé.

Talán így foglalható össze ennek az embernek az elmúlt 11 éve tartó igazságért folyó harca, melyet a társadalmi intézmények ellen megnyert, de a végső ütközet még hátravan, hiszen pereli a magyar ÁLLAMot, mely minden társadalmi szervezet működtetője.
A rendőr, - aki ajánlotta neki a védőembereket*, akik a Fekete Sereg néven elhíresült maffia emberei voltak, - mindössze felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Szántai Attilának végül még az ügyészség (a vád képviselője) is a felmentését kérte. 6 év 9 hónapig egy fegyházban volt az ellenségei (az általa megölt emberek barátai) között. Fenyegetések, verekedés, kihegyezett fogkefék, és állandó életveszély. Az külön hab a tortán: mit keres egy rendőr alezredes fia, a fekete seregben?
"1 percre mennyi pénzért feküdne be vki az ellenségei közé, és lemerné e csukni a szemét?"




"Az emberi szabadság társadalmi érték"


* "Az egyik rendőr ekkor közölte, hogy tud egy megoldást a biztos védelemre, és bemutatott egy férfinak, aki havi 300 ezer forintot kért azért, hogy megvédjen."


kapcsolódó cikkek:
origo
nol 
nol 2. 
nol 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése