2014. szeptember 6., szombat

Cenzúrázva, kitiltva

Adott egy nyilvános facebook csoport, mely Szociális Demonstrációs Bizottság (SZÁDEMBIZ) kérdései néven jött létre és amely tulajdonképpen az ebben résztvevő szervezetek és tagjaik kommunikációját, az egymás közötti információ áramlását hivatott elősegíteni.
Korábban bárki, bármit megoszthatott, ennek következményeként idővel és alkalmanként nem oda illő tartalmak is megjelentek, ezért első lépésként adminisztrátorokat neveztek ki maguk közül a csoport létrehozói, akik jóváhagyása nélkül nem jelenhettek meg megosztások és az ezekhez fűzött esetleges kommentek. Ezen adminisztrátorok jelenleg a következő személyek: Kiss László (FESZ), Migács Tibor (SZMDSZ), Nagy Ildikó (FESZ-SZT), Szűcs Viktória (BDDSZ).

Majd ezen a héten én is, mint aki 8. éve a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének tagja, ahol ifjúsági megbízott, a facebook csoport egyik aktív és kritikus tagjaként megosztottam volna a következő cikket, melynek lényege, hogy a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke "a közalkalmazotti bértáblában legalább 20 százalékos emelést tartana szükségesnek" - ennek kapcsán én a megosztáshoz hozzáfűztem még:
"Ugye egyetértetek velem, ha a szociális életpálya ennél kevesebbel is beéri az a vezetőink érdekvédelmi tevékenységének kudarca, de azt is mondhatnám árulása. Eljött a vizsga ideje, reméljük most sikerül nem úgy, mint általában eddig, hajrá!"


Ez a megosztásom már nem jelent meg a csoportban. Sőt, azóta már a csoportot sem látom. Valószínűleg letiltottak.

Csak remélni tudom, hogy az elhallgattatás nem a közalkalmazottak 20%-os béremelésének támogatói elleni szankciót jelenti, hanem inkább valami személyes dolog van a háttérben.

Hát így állunk, akinek van véleménye és meg is osztja, azt szakszervezeti vezetőink letiltják, kitiltják, elhallgattatják, közben az összefogásról papolnak és a székeikbe kapaszkodva várják, ki megkeseredve, ki törtetve előre, ki a sült galambra várva, hogy a szociális szféra dolgozói megbecsült emberek legyenek, akiknek lehetőleg majd a béreik is tükrözik ezt a megbecsülést.

A fent említett 4 adminisztrátor/moderátor/cenzornak küldöm ezúton is egy szociális munkás kolléga dalát:kiegészítés: időközben az egyik moderátor jelezte, hogy nincs köze a történtekhez köszönöm neki, ugyanakkor passzív adminisztrátorkodása véleményem szerint végeredményben aszisztálás a cenzúrához és kitiltáshoz


Ferencz Norbert
szakszervezeti aktivista 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése